Darmowa dostawa od 299 zł🤎Zamów już dziś!☕ 
0
Twój koszyk

Do darmowej dostawy brakuje Ci 299 !Darmowa dostawa!

Produkt został dodany Koszyk został zaktualizowny Produkt został usunięty Brak produktów na stanie Wprowadziłeś nieprawidłową wartość

Brak produktów w koszyku.

Kawa Guatemala SHB EP

Produkt dostępny!
Wysyłka w ciągu 24h

24,00 85,00 

Gwatemala produkuje jedne z najlepszych i najbardziej charakterystycznych kaw na świecie. Dlatego również i w naszej palarni nie mogło zabraknąć znanej i cenionej na całym świecie Arabiki z Gwatemali.

24,00 85,00 

- +
Najwyższe bezpieczeństwo SSL
14 dni na zwrot bez pytań

Guatemala Shb Ep

Gatunek kawy: 100% Arabika
Pochodzenie: Guatemala, region El Cerrito i Fraijanes
Odmiana: Bourbon, Cattura
Nuty smakowe: Słodka śliwka, orzech, kakao, jabłko.
Obróbka: Washed
Wysokość upraw: od 1600 metrów n.p.m.
Jakość kawy: 83,5 pkt SCA / Speciality

Gwatemala produkuje jedne z najlepszych i najbardziej charakterystycznych kaw na świecie. Dlatego również i w naszej palarni nie mogło zabraknąć znanej i cenionej na całym świecie Arabiki z Gwatemali. Uprawia się ją na glebach wulkanicznych, bogatych w minerały przez co ma idealne warunki do wzrostu. Dodatkowo plantacje zakładane są powyżej 1600 m n.p.m, ma to kluczowy wpływ na wolniejszą wegetacje i pełny rozwój wiśni kawowca z rozbudowanym profilem smakowym.
Skrót SHB (Strictly High Beans) oznacza nic innego jak wyłącznie twarde ziarno.
W jej ziarnach znajdziemy aromat słodkiej śliwki, orzecha włoskiego i kakao. Jest to kawa bardzo aromatyczna bez goryczki za to z delikatną kwasowością jabłka i słodkim finiszem.
Ziarna tej kawy są w pełni myte co wpływa na jej szlachetniejszy profil smakowy oraz kremowe body.
Idealna do kaw czarnych jak i mlecznych.


Szczególnie polecamy zaparzanie tej kawy w kawiarce, ale dobrym wyborem będzie również ekspres ciśnieniowy, przelewowy, french press czy metoda tradycyjna.

Nasze kawy są produktem w 100% naturalnym nie aromatyzowanym. Profil smakowy podany na opakowaniu wynika z gatunku kawy oraz regionu i warunków klimatycznych, w których rośnie i dojrzewa kawowiec, a także ze sposobu obróbki kawy po zbiorze.

Kawa świeżo palona – data wypalenia na spodzie opakowania.

Aby wydobyć najlepszy smak, kawę powinno się parzyć i pić minimum 7 dni po jej wypaleniu. Najlepiej spożyć ją w pierwszych 3 miesiącach od wypalenia. Wówczas smak kawy jest aromatyczny, głęboki. Po tym czasie, niezależnie z jakiej palarni/ marki kawa pochodzi traci ona swój naturalny aromat. Kupując kawę warto zatem zwrócić uwagę na datę wypalenia.

Koszty dostawy

InPost Paczkomaty 24/7 16,00 zł
InPost Kurier 16,00 zł
InPost Paczkomaty 24/7 Pobranie 18,50 zł
InPost Kurier Pobranie 18,50 zł
DPD Kurier 20,00 zł
Odbiór osobisty: (Oro Nero Palarnia Kawy, ul. Wrzosowa 117, 08-110 Grabianów) 0,00 zł

Opinie

Dodaj opinię
Kawa Guatemala SHB EP Kawa Guatemala SHB EP
Ocena*
0/5
* Ocena jest wymagana
Twoja opinia
* Recenzja jest wymagana
Imię i Nazwisko
* Imię jest wymagane
Dodaj zdjęcia lub wideo do swojej recenzji
0,0
Na podstawie 0 recenzji
5 gwiazdek
0%
4 gwiazdki
0%
3 gwiazdki
0%
2 gwiazdki
0%
1 gwiazdka
0%
0 z 0 recenzji

Przepraszamy, żadne recenzje nie pasują do twoich aktualnych wyborów

Podobne produkty z kategorii “

Wybierz wariant Ten produkt ma wiele wariantów. Opcje można wybrać na stronie produktu
Wybierz wariant Ten produkt ma wiele wariantów. Opcje można wybrać na stronie produktu
Wybierz wariant Ten produkt ma wiele wariantów. Opcje można wybrać na stronie produktu