Darmowa dostawa od 299 zł🤎Zamów już dziś!☕ 
0
Twój koszyk

Do darmowej dostawy brakuje Ci 299 !Darmowa dostawa!

Produkt został dodany Koszyk został zaktualizowny Produkt został usunięty Brak produktów na stanie Wprowadziłeś nieprawidłową wartość

Brak produktów w koszyku.

Kawa Brazil Mogiana

Produkt dostępny!
Wysyłka w ciągu 24h

21,00 69,00 

Brazil Mogiana to zdecydowanie propozycja dla miłośników lżejszych kaw. Warunki klimatyczne regionu, w którym jest uprawiana, sprawiają, że ziarna cechują się łagodnym smakiem o niskiej kwasowości, niewyczuwalnej goryczce i subtelnej słodyczy. Z kolei jej aromat to zdecydowanie nuty mleczno-czekoladowe, orzechowe i miodowe.

21,00 69,00 

- +
Najwyższe bezpieczeństwo SSL
14 dni na zwrot bez pytań

Brazil Mogiana

Gatunek kawy: 100% Arabika
Pochodzenie: Brazylia / Alta Mogiana – Jeriquara
Odmiana: Red Catuai, Mundo Novo
Nuty smakowe: Mleczna czekolada, karmel, żółte owoce, miód
Obróbka: Natural
Wysokość upraw: od 900 do 1200 metrów n.p.m.
Jakość kawy: 82 pkt. SCA / Specialty


Brazil Mogiana to zdecydowanie propozycja dla miłośników lżejszych kaw. Warunki klimatyczne regionu, w którym jest uprawiana, sprawiają, że ziarna cechują się łagodnym smakiem o niskiej kwasowości, niewyczuwalnej goryczce i subtelnej słodyczy. Z kolei jej aromat to zdecydowanie nuty mleczno-czekoladowe, orzechowe i miodowe. Na wspomnianą słodycz duży wpływ ma również naturalny sposób obróbki kawy. Polega on na suszeniu całych „wisienek” wraz z miąższem na powietrzu przez okres ok. 4 tygodni. Taka obróbka przekłada się na profil kawy który staje się delikatniejszy i zrównoważony.
Ze względu na swój słodki i łagodny charakter świetnie współgra z kawami mlecznymi.


Polecane metody zaparzania: ekspres ciśnieniowy, kawiarka, french press.

Nasze kawy są produktem w 100% naturalnym nie aromatyzowanym. Profil smakowy podany na opakowaniu wynika z gatunku kawy oraz regionu i warunków klimatycznych, w których rośnie i dojrzewa kawowiec, a także ze sposobu obróbki kawy po zbiorze.

Kawa świeżo palona – data wypalenia na spodzie opakowania.

Aby wydobyć najlepszy smak, kawę powinno się parzyć i pić minimum 7 dni po jej wypaleniu. Najlepiej spożyć ją w pierwszych 3 miesiącach od wypalenia. Wówczas smak kawy jest aromatyczny, głęboki. Po tym czasie, niezależnie z jakiej palarni/ marki kawa pochodzi traci ona swój naturalny aromat. Kupując kawę warto zatem zwrócić uwagę na datę wypalenia.

Koszty dostawy

InPost Paczkomaty 24/7 16,00 zł
InPost Kurier 16,00 zł
InPost Paczkomaty 24/7 Pobranie 18,50 zł
InPost Kurier Pobranie 18,50 zł
DPD Kurier 20,00 zł
Odbiór osobisty: (Oro Nero Palarnia Kawy, ul. Wrzosowa 117, 08-110 Grabianów) 0,00 zł

Opinie

Dodaj opinię
Kawa Brazil Mogiana Kawa Brazil Mogiana
Ocena*
0/5
* Ocena jest wymagana
Twoja opinia
* Recenzja jest wymagana
Imię i Nazwisko
* Imię jest wymagane
Dodaj zdjęcia lub wideo do swojej recenzji
0,0
Na podstawie 0 recenzji
5 gwiazdek
0%
4 gwiazdki
0%
3 gwiazdki
0%
2 gwiazdki
0%
1 gwiazdka
0%
0 z 0 recenzji

Przepraszamy, żadne recenzje nie pasują do twoich aktualnych wyborów

Podobne produkty z kategorii “

Wybierz wariant Ten produkt ma wiele wariantów. Opcje można wybrać na stronie produktu
Wybierz wariant Ten produkt ma wiele wariantów. Opcje można wybrać na stronie produktu
Wybierz wariant Ten produkt ma wiele wariantów. Opcje można wybrać na stronie produktu