Darmowa dostawa od 299 zł🤎Zamów już dziś!☕ 
0
Twój koszyk

Do darmowej dostawy brakuje Ci 299 !Darmowa dostawa!

Produkt został dodany Koszyk został zaktualizowny Produkt został usunięty Brak produktów na stanie Wprowadziłeś nieprawidłową wartość

Brak produktów w koszyku.

RWANDA MABANZA

27,00 95,00 

W profilu smakowym wyczuwamy przede wszystkim owoce pestkowe przełamane nutami czekolady i karmelu, a dzięki pół-mytej obróbce, która polega na suszeniu ziaren razem z kawałkami miąższu kawa uzyskuje winną słodycz i intensywny smak o zbalansowanej kwasowości.

Produkt wyprzedany

Ten produkt jest aktualnie niedostępny.

27,00 95,00 

- +
Najwyższe bezpieczeństwo SSL
14 dni na zwrot bez pytań

Rwanda Mabanza

Gatunek kawy: 100% Arabika
Pochodzenie: Rwanda / Karongi
Odmiana: Bourbon, Jackson
Nuty smakowe: Czekolada, wiśnia, karmel, melasa, nuty cytrusowe..
Obróbka: Fully-Washed
Wysokość upraw: od 1600 do 2000 metrów n.p.m.
Jakość kawy: 83,5 pkt. SCA / Specialty


Kooperatywa Mabanza (obecnie Kopakama), z której pochodzi kawa, znajduje się w zachodniej części Rwandy, w regionie jeziora Kivu. I zrzesza ponad 600 członków. Większość plantacji usytuowana jest na górzystych i bogatych w minerały terenach. Dodatkowo charakterystyczne wilgotne, równikowe powietrze oraz odpowiednie nasłonecznienie mają ogromny wpływ na rozwój drzewek kawowca i proces dojrzewania ziarna. Z przyczyn finansowych na farmach nie stosuje się ani nawozów mineralnych, ani pestycydów, uwzględniając przy tym wysokość upraw, około 2000 m n.p.m. otrzymujemy kawę rosnąca w bardzo ekologicznych warunkach.
W profilu smakowym wyczuwamy przede wszystkim owoce pestkowe przełamane nutami czekolady i karmelu, a dzięki pół-mytej obróbce, która polega na suszeniu ziaren razem z kawałkami miąższu kawa uzyskuje winną słodycz i intensywny smak o zbalansowanej kwasowości.
Doskonale nadaje się do espresso jak i wszelkich kaw mlecznych.


Polecane metody parzenia: metody ciśnieniowe, kawiarka, french press.

Nasze kawy są produktem w 100% naturalnym nie aromatyzowanym. Profil smakowy podany na opakowaniu wynika z gatunku kawy oraz regionu i warunków klimatycznych, w których rośnie i dojrzewa kawowiec, a także ze sposobu obróbki kawy po zbiorze.

Kawa świeżo palona – data wypalenia na spodzie opakowania.

Aby wydobyć najlepszy smak, kawę powinno się parzyć i pić minimum 7 dni po jej wypaleniu. Najlepiej spożyć ją w pierwszych 3 miesiącach od wypalenia. Wówczas smak kawy jest aromatyczny, głęboki. Po tym czasie, niezależnie z jakiej palarni/ marki kawa pochodzi traci ona swój naturalny aromat. Kupując kawę warto zatem zwrócić uwagę na datę wypalenia.

Koszty dostawy

InPost Paczkomaty 24/7 16,00 zł
InPost Kurier 16,00 zł
InPost Paczkomaty 24/7 Pobranie 18,50 zł
InPost Kurier Pobranie 18,50 zł
DPD Kurier 20,00 zł
Odbiór osobisty: (Oro Nero Palarnia Kawy, ul. Wrzosowa 117, 08-110 Grabianów) 0,00 zł

Opinie

Dodaj opinię
RWANDA MABANZA RWANDA MABANZA
Ocena*
0/5
* Ocena jest wymagana
Twoja opinia
* Recenzja jest wymagana
Imię i Nazwisko
* Imię jest wymagane
Dodaj zdjęcia lub wideo do swojej recenzji
0,0
Na podstawie 0 recenzji
5 gwiazdek
0%
4 gwiazdki
0%
3 gwiazdki
0%
2 gwiazdki
0%
1 gwiazdka
0%
0 z 0 recenzji

Przepraszamy, żadne recenzje nie pasują do twoich aktualnych wyborów

Podobne produkty z kategorii “

Wybierz wariant Ten produkt ma wiele wariantów. Opcje można wybrać na stronie produktu
Wybierz wariant Ten produkt ma wiele wariantów. Opcje można wybrać na stronie produktu
Wybierz wariant Ten produkt ma wiele wariantów. Opcje można wybrać na stronie produktu